2 Ocak 2014 Perşembe

Neden bir sempozyum?

İzmit - Adapazarı
 11-12 Ocak’ta düzenleyeceğimiz "Fotoğrafçı Çocuklar Sempozyumu"na şunun şurasında sadece 10 günümüz kaldı. Bildiriler geliyor, program son halini alıyor, biletler, otel rezervasyonları, duyurular derken türlü telaş, hazırlık devam ediyor. Aramızda daha önce çocuklarla atölyelerde çalışmış arkadaşlarımız da var, gelecek atölyelerde çalışacaklar da.

Heyecanlıyız, evet.

Peki ama ne olacak bu sempozyumla? Neden yeni bir atölye değil, bir sempozyum yapalım diye yola çıktık bu kez?

Toplumda pek temsil şansı bulamayan, kendi haklarında söz söyleyemeyen çocuk ve gençlerin, düşüncelerini ifade etme haklarının önemli parçası sayılabilecek görsel ifade hakkındaki farkındalığı arttırmak ve onların sözlerini fotoğraf diliyle söyleyebilmelerine aracı olmak, tüm bu çalışmanın gerisindeki nihai hedef.

Türkiye'de 15 yıla yakın süredir gerçekleştirilen "Fotoğrafçı Çocuklar Atölyeleri"nde, Marmara depremi, Van depremi ve Roboski katliamı gibi travmalara neden olan olaylara maruz kalan ve/veya ekonomik, sosyal, kültürel, bedensel engeller gibi nedenlerle fırsat eşitliğinden yararlanamayan çocuklara ulaşmaya çalışan pek çok eğitimcimiz oldu.

Artık dahil olmadığımız çocuk ve gençlerin dünyasına, hele böyle kırılgan zeminlerde yaklaştığımızda, atölyelerimiz sırasında ve sonrasında pek çok soruya cevap bulmaya çalıştık.

İşte bu sempozyum, “Bu atölyelerdeki ‘öğretici’lerimizle çocuk ve gençlerin oluşturduğu katılımcılar arasındaki iletişimi nasıl daha verimli hale getirebiliriz?” sorusuna cevap aramak için düzenleyeceğimiz bir etkinlik.  Geçmiş dönemlerdeki atölyeleri yapan fotoğrafçılar, akademisyenler ve yeni atölyelerde ‘öğretici’ olmak isteyen arkadaşlarımızla birlikte, sempozyum süresince ‘Fotoğrafçı Çocuklar’ atölyelerinde uygulanan metodları ele alacak, alternatifleri değerlendirecek, atölyelerdeki tavır, iletişim sorunları ve önyargıları aşmanın yollarını hep birlikte arayacağız.

Çocuklarla çalışma konusunda paylaşacak deneyiminiz, anlatacak hikayeniz, öğrenmeye hevesiniz varsa, gelin  birlikte anlatalım, dinleyelim, öğrenelim. 11-12 Ocak sizi de Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi / Fotoğraf Vakfı Galerisi’ne bekliyoruz.

Adresimiz: Serdar-ı Ekrem Caddesi, Hoca Ali Sokak, No: 15/A Galata, Beyoğlu/İstanbul
İletişim: 0212 243 71 87